Firmy už nemôžu zanedbávať ekologické a sociálne štandardy

Podnikanie šetrné k životnému prostrediu a s ohľadom na spoločnosť sa stáva nevyhnutnosťou. Firmy sú pod tlakom Legislatívy zo strany EÚ, no tiež zo strany klientov. Prečítajte si článok pre Euractiv o nových podmienkach vykazovania, ktoré sa po novom budú týkať desiatok tisíc podnikov v Európskej únii.

Čítať celý článok

Veľké firmy na Slovensku už nemôžu a ani nechcú generovať zisk na úkor životného prostredia a spoločnosti. Niektoré tak robia z vlastnej z iniciatívy alebo z iniciatívy svojej materskej zahraničnej firmy, iné preto, lebo im to nariaďuje Európska únia. Čoraz väčší tlak na nich vyvíjajú aj klienti, ktorí vyžadujú tovary a služby vyrábané udržateľným spôsobom.

Motiváciou na zmenu ich správania však nie je samotná klimatická kríza. Vyplýva to z kvalitatívneho prieskumu, ktorý sme uverejnili v spolupráci s prieskumnou agentúrou Ipsos. Zapojilo sa doň desať veľkých spoločností pôsobiacich na celom Slovensku v segmentoch výroby, automobilového priemyslu, IT, maloobchodu, telekomunikácií a dopravy.

Prečítajte si článok pre portál Euractiv od Martina Dolinského, experta na udržateľnosť v Mazars. 

V článku sa dozviete:

  • ESG kritériá – nový pojem, ktorý však firmy nemôžu ignorovať
  • Prečo presadzovanie zmien nie je jednoduché ani lacné
  • Pripravenosť firiem bude kľúčová
  • Nové podmienky pre 50-tisíc európskych firiem – koho sa týkajú?

V prípade akýchkoľvek otázok v oblasti udržateľného podnikania sa neváhajte obrátiť na náš tím odborníkov v Mazars.

Čítať celý článok